maitohappobakteerit ja yllättävä kokemus

Olen kuullut useiden vuosien ajan kerrottavan suoliston olevan kehon toiset aivot. Suoliston hyvinvointia ja bakteerikannan moninaisuutta tuodaankin esille monessa eri lähteessä. Varmasti jokainen voi itse googlettaa tätä ja tutustua eri lähteisiin aiheeseen liittyen. Omalla kohdallani lähdin moninaistamaan oman kehoni bakteerikantaa tutustumalla puutarhan hoitoon ja iskemällä sormeni multaan. Aloitin tämän, koska ääneni oli lähtenyt säännöllisesti muutamassa työpaikassa. Ahkerana työntekijänä koin tämän epämiellyttävänä, koska en halunnut olla poissa töistä. Olin jostain lukenut, että suoliston bakteerikantaa moninaistamalla voimme siedättyä paremmin erilaisille ympäristön haittatekijöille.

Kävin usealla eri lääkärin vastaanotolla ja sain erinäisiä allergialääkkeitä allergiseen nuhaan. Näiden sekä ruokavalion muutoksen avulla sain tilanteeseeni hiukan helpotusta. Töissä ollessani lopetin maidon ja gluteenin käytön sekä tutustuin erilaisiin ravintolisiin. Myöhemmin tutustuin myös eteerisiin öljyihin. Vielä tuolloin en huomannut vaikutusta, joka eteerisillä öljyillä meihin oli. Mieheni tuntui innostuvan öljyistä minua enemmän.

Esikoiseni ADHD tyyppinen oirehdinta alkoi puoli vuotta sen jälkeen, kun hän oli alkanut käyttää maito- ja vehnä tuotteita. Ymmärsin tämän yhteyden, mutta hänen ruokailunsa oli aina ollut haasteellista enkä saanut näitä poistettua hänen ruokavaliostansa. Etsimme lapselle aluksi apua eri ravintolisistä ja lopulta päädyimme lopulta taas käyttämään eteerisiä öljyjä.

Eteeriset öljyt toivat arkeemme paljon tukea erinäisten muiden toimintamallien kanssa. Ne olivat yksi tukimuoto arjessamme. Koronakevät toi arkeemme lisää aikaa ja aloin tutustumaan eteerisiin öljyihin (young living) sekä heidän ravontolisiinsä erilaisten opetustuokioiden kautta. Uppouduin oppimaan niistä lisää ja lisäsin niiden käyttöä arjessamme. Otimme myös ravintolisiä aluksi itsellemme ja myöhemmin lapsellemme käyttöön.

Yhtenä kauniina kesäiltana kuuntelin zoomin kautta kokemuksia maitohappobakteereista ja päätin kokeilla niitä lapselleni kuurina yhden kuukauden. Olin jo aiemmin käyttänyt niitä itse päivittäin yhden kuukauden oman vatsani hyvinvoinnin tukemiseen. Tuona iltana sain kuulla, että nämä maitohappobakteerit toimivat paremmin kun ne otetaan aina iltaisin. Itse olin ottanut niitä yleensä aina aamuisin. Kun lapseni oli ottanut yhden maitohappobakteerin joka ilta, noin kuukauden ajan huomasin hänessä yhden muutoksen. Lapsi oli jo pitkään kuormitus- /ahdistustasosta riippuen purrut eri asioita. Hän oli jo pitkään käyttänyt purulelua helpottamaan oloaan. Ennen purulelua hän oli purrut joko lelua, ilmajoogamattoa, univilttiään tai jotain muuta vastaavaa. Tuon maitohappobakteeri kuurin jälkeen lapsi lopetti puremisen yllättäen. Nyt tästä on n. 3kk aikaa eikä lapsi ole edelleenkään aloittanut puremista uudestaan.

Tulevaisuudessa ajattelin uusia tämän maitohappobakteeri kuurin hänelle aina tarvittaessa. Nyt olemme antaneet lapselle gojimarjajuomaa päivittäin turvaamaan hänen C-vitamiinin saantinsa päivittäin. Näiden vaikutuksista minulla ei vielä ole riittävästi tietoa. Muutaman havainnon olen jo tehnyt, mutta jään vielä seuraamaan tätä tilannetta. tarkemmin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: