Hyväksyntä

Olen pyöritellyt tätä sanaa viimeisten viikkojen aikana ja pohtinut sitä aina ajoittain. Nuorena havahduin siihen, että olin aina sivusta katselija. Minua ei juuri tunnettu, mutta minä tiesin keitä muut olivat. Olin oppinut ottamaan tämän roolin jo kouluaikoina, koska se auttoi selviytymään. Oli parempi olla tuntematon kuin tunnettu. Nyt aikuisena, huomaan olevani hyvin tarkka siitä mitä itsestäni muille annan ulos. Mitä kirjoitan sosiaaliseen mediaan ja voinko seistä tukevasti sanojeni takana. Tämä on saanut minut varovaiseksi.

Liika varovaisuus ei kuitenkaan ole hyväksi, koska en anna itsestäni muille mitään. En kerro kuka olen enkä edes anna toisille mahdollisuutta tutustua minuun. Pelkään liikaa. Pelkään tekeväni jotain väärin. Pelkään loukkaavani muita ja ennen kaikkea pelkään toisten reaktioita. Koulukiusaaminen ja muiden silmissä outona oleminen voi jättää vielä aikuisuuteen näkymättömiä haavoja.

Muutama viikko sitten sain ystävältäni ihmettelevän katseen kun kerroin lempi tuoksuni nimen. Tämä tuoksu on jostain syystä minulle kovin rakas. Se on kuin lisätty itsetunto, jota saatan käyttää kuin hajuvettä sipaisten sitä korvan taakse. Se tuoksuu kuin kukat juhannuksena ja saa minulle kivan tunteen. Young livingin omilla sivuilla tämä puhtaan eteerinen öljyn kerrotaan stimuloivan mieltä ja herättävän hyväksynnän tunteita.

Ystäväni ihmetteli miksi en vain opettelisi olemaan hyväksytty, jotta tätä tunnetta ei tarvitsisi etsiä jostain muualta. Tämä hätkähdytti minua, koska koen olevani hyväksytty juuri tälläisenä kuin olen. En koe, että minulla olisi näitä ongelmia tämän hetkisessä elämässäni. Miksi tämä tunne siis edelleen ohjaa toimintaani? NLP:ssä opetetaan käsittelemään tunteet niiden oikeassa mittasuhteessa, jotta ne eivät jää kummittelemaan. Tämän on siis pakko olla menneisyyden mörkö, joka täytyy vielä käsitellä. Miksi en siis voisi käsitellä tätä tunnetta ihanien ja meitä hellivien puhtaiden tuoksujen kautta?

Elämässä on hyvä kohdata haasteet ja voittaa ne. Järvessä vesi on kylmää keväällä, mutta siinä pulahtamisen jälkeen saa kokea ihanan raikkaan olon. Myös mörköjä tutkiessamme on hyvä katsoa heitä silmiin ja kohdata ne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: